Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Saveti za decuSaveti za roditelje
english
  espanol

PocetnaOpsti savetiFejsČetOstaloResursiPišite nam

  • Званично, мораш имати најмање 13 година да би отворио профил на Фејсбуку


А ОНДА….

  • Додај на свој профил само људе које лично познајеш.
  • Не објављуј на свом профилу ништа због чега би ти било непријатно када би то видели твоји родитељи, наставници, другари из твоје школе.
  • Не објављуј своје личне податаке (телефон, адреса, лозинка) и информације о твојим кретањима (где ћеш бити у које време, када си у школи, кад и где излазиш….)
  • На свом профилу креирај поставке које штите приватност – у оквиру налога у опцији Подешавања изабери опцију Подешавања приватности (Privacy setting ) и изабери опцију да све твоје податке и фотографије могу да виде само пријатељи
  • Фејсбук ће уклонити са мреже фотографије које нису у складу са њиховом политиком (нпр. непристојне слике). Али ако је неко објавио слику на којој си и ти обележен (тагован), а која ти се не допада, можеш уклонити ту ознаку (таг) ако кликнеш испод те слике на “Уклони ознаку” и та слика више неће бити повезана са твојим профилом.
  • Свакога ко ти шаље нежељене или непримерене поруке и садржаје блокирај и пријави. Сваког корисника ћеш лако блокирати ако на страници Подешавања приватности (Privacy settings) у одељку Блок Листе (Block People) упишеш његово корисничко име.
  • Можеш ограничити број људи који те траже на Фејсбуку путем опције за Претрагу (Search ), људе који ти могу послати поруку, видети твоју листу пријатељ, и друго. Ове опције доступне су на страници Повезивање на Фејсбуку у оквиру Подешавања приватности .
  • Сваку непријатност или злостављање путем порука на Фејсбуку пријави на линку Пријави ( Report) који се налази поред имена и слике пошиљаоца када видиш поруку или путем имејл адресе: abuse@facebook.com, и обавезно реци родитељима

 

 

игрица

Овај веб-сајт је део пројекта

Klikni ka Evropi
који спроводе
ИАН- Међународна мрежа помоћи
IAN logo

и
Esplai logo

Пројекат подржавају:

Европска унија
EU
Делегација Европске уније у Републици Србији
У оквиру пројекта „Јачање дијалога између организација цивилног друштва Србије и ЕУ“ који финансира Европска унија
и

Microsoft

 
Овај веб сајт је направљен уз подршку Европске уније. За садржај веб сајта искључиво је одговорна Међународна мрежа помоћи и он ни у ком случају не одражава ставове Европске уније.
   

ИАН Међународна мрежа помоћи, Адмирала Гепрата 10, 11000 Београд, 011/ 7617 197 и 011/ 7617 205,
Сва ауторска права су заштићена © 2011 Међународна мрежа помоћи, Београд, Србија